Viinilista

PUNAVIINIT12clplo
Porta 6 Tinto6,50 €35,00 €
Portugali 13,5%
Perinteisistä Portugalin lajikkeista valmistettu viini. Rypäleet ovat Aragonês 50%, Castelão 40% ja Touriga Nacional 10%. Tämä Lissabonin alueelta tuleva viini käytetään ja kypsytetään terästankeissa.
Maku keskitäyteläinen, pyöreän lämmin ja hedelmäinen.
Red Fire
“The Essential BBQ Wine”
6,70 €37,00 €
Italia 13,5%, Zinfandel
Tämän Zinfandelin rypäleet tulevat vanhoista köynnöksistä Apulian seudulta. Johonka ne ovat rantautuneet Zinfandelin tultua myös Eurooppaan. Tuottaja on Italian suurimpia perheyrityksiä Enoitalia.
Täyteläinen, keskitanniininen, marjainen, mausteinen, tumma kirsikkainen. Täyteläisyyden, mehevän hedelmäisyyden ja mausteisuuden yhdistelmä sopii täydellisesti grillatulle ja voimakkaasti maustetulle ruualle.
Renacer Punto Final7,10 €39,00 €
Argentina 14%, Malbec
Rypäleet tulevat yli 50-vuotta vanhoista köynnöksistä La Consultan (1100m), Agrelon (900m) ja Medranon (800m) viinitarhoilta Mendozan viinialueella. Kaikki rypäleet kerätään käsin pieniin koreihin ja valitaan tarkoin, ennen kuin ne päätyvät terästankkeihin. Osa viinistä kypsyy tammessa, mikä antaa viinille rakennetta ja syvyyttä.
Maku on varsin voimakas ja runsaan hedelmäinen. Siinä on luumua, mustaa kirsikkaa ja mustaherukkaa sekä häivähdys tammea. Tanniinit ovat napakat mutta pehmeät. Jälkimaku on miellyttävän ryhdikäs ja viipyilevä.
Tämä viini on suosituksemme pihville sekä hampurilaisillemme.
Tbilvino7,60 €40,00 €
Georgia 13%, Saperavi
Saperavi on Georgian oma, perinteinen rypälelajike, jota on viljelty alueella erittäin pitkään – useita tuhansia vuosia ennen ajanlaskua – mutta on muuten levinnyt itäiseen Eurooppaan sekä muihin viinimaihin vasta hiljattain. Tämä on maa, josta viinin tuotanto on aikojen alussa saanut alkunsa.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, karhunvatukkainen, mustikkainen, kevyen neilikkainen.
Raimat Boira ORGANIC7,10 €39,00 €
Espanja 14,5%
Garnatxa Negra on katalaaninkielinen nimi rypälelajikkeelle, joka tunnetaan laajemmin nimillä Garnacha ja Grenache. Koko viinin viljely ja tuotanto on tehty sertifioituja luomumenetelmiä noudattaen. Viinitarhoilla Espanjan Kataloniassa vallitsee mannermainen ilmasto, jossa talvet ovat kylmiä ja kesät hyvin kuumia ja kuivia. Tämän avulla saadaan korkealaatuiset, kypsät ja hyvän rakenteen omaavat rypäleet luomumenetelmin.
Täyteläinen, pehmeätanniininen, tumman marjainen, orvokkinen, lakritsinen, aniksinen.
KUOHUVAT VIINITlasiplo
Prosecco7,00 €39,00 €
Zonin Gran Cuvée Spumante Extra Dry38,00 €
Italia 11%, Garganega 70%, Chardonnay 30%
Käsin poimitut rypäleet puristetaan hyvin hellävaroen, jotta vältetään rypäleen kuoren värin siirtyminen mehuun. Fermentoinnin jälkeen oljen värinen viini muutetaan kuohuviiniksi Charmat-metodilla.
Loistava aperitiivi, joka sopii hyvin myös ruokien seuraksi. Miellyttävän kuiva, raikas ja melko täyteläinen.
VALKOVIINIT12clplo
Villa Parini6,50 €37,00 €
Italia 12%, Pinot Grigio
Tämän valkoviinin rypäleet on kerätty Adigen laaksosta Trentinon ja Veneton viinialueilta palstoilta, jotka sijaitsevat noin 200 metrin korkeudella merenpinnasta. Viini on käynyt ja kypsynyt terästankeissa raikkauden korostamiseksi.
Kuiva maku on erittäin hedelmäinen ja lempeän hapokas.
Porta 6 Branco6,30 €35,00 €
Portugali 12%
Tämä Lissabonin alueella valmistettu viini on perinteisten Portugalin lajikkeiden ja Sauvignon Blancin sekoite: Fernão Pires 40%, Arinto 30% ja Sauvignon Blanc 30%. Viini käy lämpökontrolloiduissa terästankeissa ja säilyttää siten hedelmäisen raikkautensa.
Raikas ja kuiva maku on runsaan hedelmäinen ja tyylikkään mineraalinen. Viinissä voi aistia trooppisia hedelmiä, kuten passionhedelmää sekä kevyttä sitruksisuutta.
Chalk Hill Blue7,20 €39,00 €
Australia 12%, Riesling - Gewurztraminer
Tämän viinin rypäleitä kerätään yön viileydessä, jolloin ne säilyttävät raikkautensa. Minimaalinen käsittely ja kevyt suodatus antavat elinvoimaa, joka on niin tärkeää Traminer Riesling -seokselle. Ravinteensa rypäleet keräävät Murray-joen varren punaisesta hiekkaisesta kalkkikivestä.
Kuiva, tasapainoisen hapokas, hedelmäinen ja kypsän trooppinen, aromikas. Tämä viini sopii niin salaatille kuin hampurilaisillekin.
Raimat Ventada ORGANIC40,00 €
Espanja 12%
Garnatxa Blanca on katalaaninkielinen nimi rypälelajikkeelle, joka tunnetaan laajemmin nimillä Grenache Blanc tai Garnacha Blanca. Viinitarhoilla Espanjan Kataloniassa vallitsee mannermainen ilmasto, jossa talvet ovat kylmiä ja kesät hyvin kuumia ja kuivia. Tämä auttaa saavuttamaan korkealaatuiset, kypsät ja hyvän rakenteen omaavat rypäleet luomumenetelmin. Viinissä on haluttu säilyttää maaperän ja rypälelajikkeen luonnollinen ja luonteikas maku, joten viininvalmistus on tehty mahdollisimman hellävaroen.
Kuiva, tasapainoinen viini, jonka maussa runsaasti kukkaisuutta, hedelmäisyyttä, päärynää ja mineraalisuutta.
ROSEVIINIT12clplo
Casa Albali Grenache Rose6,70 €36,00 €
Espanja 12,5%
Hedelmäinen ja raikas.
Suosituksemme lohelle sekä salaateillemme.
SAMPPANJAT plo
Mumm Brut62,00 €
Bollinger Brut79,00 €
Lanson Brut62,00 €