• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

hiiliravintola.fi

  • Etusivu
  • Amerikkalaiset ravintolat
    • Pala Amerikkaa Suomen harmauteen
    • Morrison’s Turku – aitoa amerikkalaista ruokaa
    • Amerikkalaista ruokaa ja viihdettä suoraan kotiovelle
  • Viinimenut
    • Viinimaa Yhdysvallat?
    • Viinien ABC
  • Yksityistapahtumat
    • Koronarajoitustoimet ravintoloiden yksityistilaisuuksissa
    • Järjestäisinkö yksityistilaisuuden verkossa?
    • Amerikkalainen ruoka näkyy myös kasinopeleissä

Koronarajoitustoimet ravintoloiden yksityistilaisuuksissa

Jos haluat järjestää ravintolassa yksityistilaisuuden, tulee sinun huomioida tiettyjä koronaepidemian aiheuttamia rajoituksia. Rajoitukset saattavat muuttua, joten seuraa tarkasti hallituksen antamia asetuksia ja suosituksia. Yleisesti ottaen alkoholia tarjoavien toimipisteiden toiminta on tiukemmin rajattua kuin sellaisten ravintoloiden, joissa ei tarjoilla alkoholia.

Selvitä anniskeluajat

Anniskeluaikoja on rajoitettu vallitsevan tilanteen johdosta. Tällä hetkellä anniskeluoikeus on voimassa Pohjanmaan maakunnassa kello 7-22, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla kello 7-22 ja muissa maakunnissa kello 7-24.

Selvitä aukioloajat

Myös aukioloaikoihin on asetettu rajoituksia. Pohjanmaalla ravintolat saavat olla avoinna kello 00–23, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Varsinais-Suomessa sekä Pirkanmaalla kello 00–23 tai 01–24 riippuen siitä, tarjoillaanko ravintolassa pääasiassa alkoholia, ja muissa maakunnissa kello 02–01 tai rajoituksetta riippuen siitä, tarjotaanko ravintolassa pääasiassa alkoholia.

Huomioi sisätilojen asiakasmäärien rajoitukset

Järjestäessäsi yksityistilaisuutta ravintolassa, tulee ennen kaikkea huomioida sisätilojen asiakasmääriä koskevat rajoitukset. Pohjanmaalla, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Varsinais-Suomessa sekä Pirkanmaalla ravintoloissa, joissa tarjoillaan pääasiassa alkoholia, asiakasmäärää on rajattu siten, että ravintolassa voi olla maksimissaan 50% tavallisesti sallitusta suurimmasta asiakasmäärästä. Muissa ravintoloissa korkein sallittu asiakasmäärä on maksimissaan 75% tavallisesti sallitusta suurimmasta määrästä. Muissa Suomen maakunnissa ei ole ainakaan tällä hetkellä asetettu rajoituksia ravintoloiden sisätilojen asiakasmäärille mutta tilanteen kehittymistä kannattaa seurata, jos ajatuksena on järjestää yksityistilaisuus ravintolan sisätiloissa.

Omalla käytöksellä tarttumisriskiä pienemmäksi

Jos yksityistilaisuus päätetään vallitsevasta tilanteesta huolimatta järjestää, on tärkeää kiinnittää huomiota omaan käytökseen tilaisuuden aikana. Harkitulla käytöksellä on nimittäin mahdollista pienentää tarttumisriskiä. On todettu, että humalatila edistää tartuntoja, sillä humalassa ihminen saattaa toimia harkitsemattomalla tavalla. Turvavälit unohtuvat helposti, kun humalatila hämärtää omaa harkintakykyä ja humalainen saattaa jopa pyrkiä suoraan toisen iholle, mikä lisää tartuntojen riskiä huomattavasti. Humaltumista kannattaakin nyt välttää aivan erityisesti.

On myös todettu, että laulaminen on yksi tarttumisriskiä lisäävä tekijä. Kun tartunnan saanut ihminen laulaa, pääsee virus leviämään hänen ympäristöönsä tavallista tehokkaammin. Nyt kannattaakin jättää karaokesessiot väliin ja keksiä yksityistilaisuuksiin jotakin muuta mielekästä tekemistä. Yksi hyvä vaihtoehto on myös harkita tilaisuuden siirtämistä turvallisempaan ajankohtaan, jos se vain on mahdollista.

Copyright © 2021 · hiiliravintola.fi